LATEST NEWS

Говеждо, трюфели, хайвер от белуга… Кои са най-скъпите храни?

img
Jun
01

В закона, който се подготвя, обаче се предвижда категорична забрана за добива на трюфели през тъмната част от денонощието, като се предлага да има сериозна глоба от 5000 лв. Със съвместни действия ще направим възможен добива на недървесни горски продукти през новия сезон. България е на първо място в света по добив на бели и черни трюфели от естествени, основно горски находища, пише в мотивите за новия закон. Най-много нарушения са констатирани през студените месеци от годината, когато зачестяват опитите за незаконен добив на дърва за огрев и горските стражари засилват охраната на проблемните места. При обход на територията на държавното ловно стопанство „Балчик” горските стражари разкриват нарушения, за които са съставени два акта и един констативен протокол по Закона за горите. Последният случай е от юни, когато екип на държавно горско стопaнство „Шумен” е съставил констативен протокол за убит при катастрофа благороден елен. Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен – съобщиха оттам. При непрекъснат режим на работа мобилните екипи към Североизточно държавно предприятие са ангажирани с опазването на над 325 000 хектара гори, а по график, който се изготвя ежемесечно, разменят обхвата на контролната си дейност. Само за последната седмица те са извършили 408 проверки, като са инспектирали 138 обекта за добив на дървесина, 170 превозни средства, над 120 физически лица.

illustrate product images branding graphic design illustration illustrations product illustration ui

Maccas Bar - YONDR Само 1% от събраното оставало у нас, 150-200 т се изнасяли. Самите разрешения ще се дават след заплащане на цена, определена от земеделския министър. Те трябва да са преминали и специален курс за обучение, за което след изпит ще получават удостоверение. Всеки друг пасатор, най-вероятно няма да направи на пюре настърганият кокосов орех, така че трюфелите биха станали малко зърнести (макар и все още много вкусни). Най-добре е да се почне отрано, още докато са малки. Трюфелът, заедно с краставицата и моркова, са едни от най-добрите храни, които съществуват, за да се грижат за кожата ни и още повече в месеците, когато слънцето удря най-много. Затова проектозаконът предвижда изрични правила кой и кога може да събира трюфели. Затова и цените на трюфелите се променят почти ежеседмично. Затова сега изцяло са заменени от кучета. Смята се, че женските са по-добри търсачи, защото мъжките често се разсейват от маркирани територии от други мъжки кучета. В обхвата на 13-те горски и 5-те ловни стопанства към предприятиетоот началото на годината до сега мобилните контролни екипи са извършили 1515 проверки на обекти за добив на дървесина, 1331 – на превозни средства, 1922 – на физически лица, а други 754 – на ловци. През последния месец специализираните контролни звена са извършили общо 815 проверки.

1. Едната асоциация има за цел да контролира ниската изкупна цена на трюфелите. БТА Димитър Димитров, председател на НационалСъбиране на трюфели асоциация “Български трюфел”, допълвайки, че законопроектът има много неточности, има какво да се прецизира. България трябва да се рекламира като трюфелна държава, защото българският трюфел е не по-лош от италианския и френския. Целта е да се направи електронен регистър на всички, придобили тапия за събирачи на трюфели, и всички останали да подлежат на санкция, ако бъдат хванати. Преди засаждането на дървета се посъветвайте със специалист – агроном относно показателите на почвата и климата, подходящи за отглеждането на трюфели. Законът забранява разораването на почвата при търсене на трюфели, оставяне на незапълнени ями и добив през тъмната част от денонощието. Точно преди засаждането на младите дърветаНе наторявайте почвата. Посъветвайте се с възможно най-голям брой хора, занимаващи се вече с тази дейност и изберете един определен модел на обучение, който да следвате. СВИДЕТЕЛЯТ А. А.: Виждал съм и други хора да носят трюфели в Разград. СВИДЕТЕЛЯТ К. К.: Записано е на касовия ордер, подписан от мен, че имам местоживеене в гр.

Предлага се търсачите на ценните гъби да са минали специален курс и едва след успешно положен изпит да получават правото да ги търсят. Месеци след това се почва с тренировки да откриват вече нарочно заровени от треньора им парчета от истински трюфели. Година и 5 месеца след гръмването на случая „Трюфелите” и по-малко от година след вкарването му в съда делото приключи със споразумение. Стандартите са толкова строги, че всяка година на пазара се предлагат само 3 000 до 4 000 глави говеда от породата Кобе! Тази година се очаква слаба реколта от трюфели в България. Тази стъпка е важна, за да може шоколадът да се разтопи по-бързо и равномерно. Храната им, например гранулите, трябва да се ароматизира с трюфели, за да харесат аромата. Рестриктивната мярка е взета, за да се предотврати навлизането на африканскатa чума по свинете в нашата страна от съседна Румъния. Съветваме Ви да разбъркате добре преди употреба и да добавите като финален щрих върху вече приготвеното топло ястие. Варна. С РЗП 370 кв.м., разположени върху парцел от 900 кв.м. При този метод на прибиране на реколтата основното е да отдръпнете прасето навреме от дървото: ако изкопае трюфел, със сигурност ще го изяде. Всъщност то не се приготвя с истински трюфели, дори този вид олио, в който могат да се видят парченца трюфел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *