LATEST NEWS

Кучета за трюфели – най-успешните породи

img
Jul
30

2001 Има много разновидности на трюфели, но в Израел започнаха да произвеждат пустинни трюфели (наричани още степни или африкански), които се срещат в сухите и полусухи райони на Средиземноморския басейн, Северна Африка и Близкия изток. Getrufline се предлага под формата на бонбон с трюфел и е чудесно допълнение към профилактиката и лечението на хелминтни инфекции, както и на бактериални и гъбични инфекции. Трюфелите се почистват внимателно, с чиста четка за зъби, под студена вода. Бялата разновидност на натуралния продукт се отличава с изключително интензивен земен и мускусен аромат. Най-добри резултати бихте получили, ако предметът или играчката, която ще ползвате, носи аромата на самата гъба. Този вид гъба расте в Централна Европа. За бял шоколад 100 г са необходими 30 мл готварска сметана. За индустриалното производство на трюфели са необходими минимални площи, а в природата ловците на тези гъби трябва да черни и бели свежи трюфелизвървят много километри. За да търсите кралски гъби, използвайте специално обучени кучета (те получават мляко с добавка на гъбен бульон, а по-късно – тренират с пръчка, разтрива се с трюфели) и прасета.

Хапвате трюфел и отпивате, а приятната пикантност, която се изпитва след глътката от него в комбинация от натурален шоколадов трюфел е цяло преживяване за небцето. Рецепта за Катино мезе е тук, него поднесох с Мелнишки рубин и Каберне Совиньон на Златен Рожен. Няма да обяснявам за какво време изчезват от погледа ми.. Ние решихме да внесем малко разнообразие и затова ползвахме кокосови стърготини и счукани лешници. Размерът на зимния трюфел е малко по-голям от кокоше яйце. Забъркал малко смес от Ganache, направил я на топка, натопил я в шоколад след това в какао на прах. Бонбони трюфели се приготвят много лесно и на практика само от две съставки – шоколад и сметана. Точно както класическите лава торти се пълнят с гъвкава шоколадова смес, която тече при топло, трюфелът вътре в тези бонбони остава вкусно мек и макар че не тече съвсем като лава, той осигурява идеален контраст с тортата и свеж шоколад черупка. Напоследък доста магазини предлагат качествен шоколад за направа на бонбони. Приготвям ги с натурален, млечен и бял шоколад. За млечен шоколад 100 г ще ви трябва 50 мл готварска сметана.

Поставете нарязания шоколад в средна купа и сипете тежкия крем в малка тенджера. Независимо с какъв шоколад ще направите бонбоните – трюфели, технологията е една и съща. Знаете, че сладките трюфели са малки бонбони, колкото за една хапка. Споделих с вас и една традиционна рецепта, която е любима на много българи от Плевен до Мелник. Знаете ли, че е много вероятно да намерите трюфели в гориста местност близо до вас? Несъмнено шоколадът е един от любимите десерти на голяма част от хората, да не кажа всички. 2. Оставете ги за около 3 минути, за да почне шоколадът да се топи. Ако позволите на яйцата да готвят без да се разбъркват, те ще произведат смесеСъбиране на трюфели яйчна текстура, а не желания резултат. Напоследък освен с рецепти за домашни вкусотии аз искам да ви запозная и с едно изкуство за мен, което заедно с кулинарията се допълват до съвършенство. В някои магазини се предлагат и трюфели, консервирани във вода. Сега във Франция се отглеждат само 50 тона трюфели годишно.

И да не ги направите идеално кръгли, не е проблем, защото истинските трюфели, които всъщност се опитваме да наподобим от шоколад, не са съвършени по форма, а по вкус. Искам да ви кажа, че тези бонбони – трюфели по нищо не отстъпват на готовите от магазина. От началото до края приготвянето на шоколадовите милиардерски бонбони отнема само около 30 минути. Оставете да се охлади сместа и я приберете за около 2 часа в хладилник. 4. Оставете тази смес в хладилника за около час, за да може да се стегне. Добавям различни аромати и се получават разкошни, топящи се домашни бонбони-трюфели. Рецепта за домашни бонбони „трюфели”- невероятно вкусни и лесни за приготвяне. Тези изключително вкусни домашни бонбони от известно време ги приготвям вкъщи. След като е стегнала добре идва ред на оформянето на вкусните домашни бонбони-трюфели. Добавянето на лимонена киселина (E330) като регулатор на киселинността спомага за допълнително подсилване на аромата и вкуса на соса от трюфели. Не ми беше удържан данък от „Еуро & Конт” ЕООД, гр. А какви суми ми се плащаха, казвам, че нямам спомени, но за 2014 г. Може да прочетете разказа ми тук. Сладки трюфели, чийто вкус се допълва с вкуса на виното, което избрах да налея с тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *