LATEST NEWS

Отглеждане на трюфели: правилната технология

img
Jul
08

Android SS-1.jpg Най-подходящите породи кучета за трюфели са кокер шпаньол, курцхаар, лагото романьоло, дратхаар и бигъл. Тези кучета са смели и бързо се адаптират във всяка среда. Не допускайте във водата или над самите дръвчета да попадне химия. Можете да използвате естествени или специално засадени горички. Най-подходящите месеци за търсене у нас са летните юни, юли и август, а най-богати естествени находища на ароматната гъба имаме в Лудогорието и Шуменското плато. Фирмата е известна и с туровете за лов на трюфели, които организира в базата си край Балчик. Задължение на търговците е да си водят дневник, а крайните купувачи да пазят превозните билети, с които са им доставени трюфелите, цели три години. Според Димитров силно се преувеличават цените на трюфелите, които се изнасят от България. В България през последните 5-6 години доста хора са се насочили към този вид земеделие и вече има създадени плантации. Тя е регистрирана през 2014 година и се занимава с култивирани трюфели. Затова изходът е да се създават плантации с култивирани трюфели”, посочва Георги Георгиев. Опитите да бъдат култивирани трюфели датират от векове, но неизменно съпроводени с неуспех до края на 18-ти, началото на 19-ти век. Оброчище и Балчик. Гостите се посрещат в началото на гората с влакче, а в базата, където има изградена беседка, те получават напитка и се провежда беседа.

Трансплантацията на мицел трябва да се извърши в края на лятото или началото на есента. Най-ценните са френски черен, или перигорск, и бял пиемонтенски трюфели. Да не говорим, че се забранява земеделският производител да си продава продукцията направо от градината или на пазара. Разбира се, не са забравени и глобите. Стандартен пудел: Говори се, че пуделите за лов на трюфели могат да миришат трюфели на поти 100 метра! Лаготто Романьоло е куче, което е специално отгледано за намиране на трюфели по всякакъв вид терени. При изборът на куче за намиране на трюфели следва да се вземат предвид и редица други фактори. Тази порода е типично водно куче с малки и средни размери и е категоризирано като работещо куче. Култивирането се осъществява от юридически лица, еднолични търговци и физически лица, регистрирани като земеделски стопани в съответната Областна дирекция по земеделие. ДФЗ: Земеделските стопани получиха над 178 млн. Когато трюфелите узреят, земята над тях леко се издига и тревата в близост до гнездото изсъхва.

Изплатени са над 65 млн. Заради липсата на регламент до сега държавата губи 6 млн. Размерът му варира от орех до средно голяма ябълка. Сега някои фирми продават разсад от орех с вече присадени спори от трюфели. 80% от градините с лешници в Испания вече са заразени с трюфел. Успешно се отглеждат насаждения от трюфели не само в Централна Европа – Франция, Италия, Испания и дори Германия, но и в Америка – Тексас и Калифорния, в Нова Зеландия и Австралия. Трюфелите растат главно в горите на Южна Франция и Северна Италия, но се срещат и в Русия, Беларус, Украйна и Централна Азия. Трюфелите растат предимно в горите на Южна Франция и Северна Италия, но се срещат и в Русия, Беларус, Украйна и Централна Азия. Трюфелите са много здравословни и изключително скъпи гъби. Трюфелите много често се намират и около корените на храсти – най-вече шипка и хвойна. По думите му обикновено в един декар влизат около 50 дръвчета.

Бигъл: носът на Бигълът притежава около 220 милиона рецептора за аромат, идеален за лов на трюфели. Почвата трябва да се тества за рН. И през цялото това време сайтът, засят с мицел, не трябва да се тъпче. Ловът на трюфели в Италия е традиция през последните 160 години. Градината е създадена през 2018 г с различни дървесни видове, заразени с местен трюфел. Трюфелните щамове са ектомикоризни и зависят от симбиозата с определени дървесни видове. Не всички видове трюфели са годни за консумация. Създаден е посадъчен материал от приемни дървета, в чиито корени са внесени гъбести спори на някои видове трюфели. Идеята е най-тънките корени на дървото да влязат в контакт със спорите. Тя със сигурност е донесена с мого любов! За да направите това, варът трябва постепенно да се добавя към земята. След това трябва да засадите няколко дървета – дъб, леска, бук, габър. Сега вече те не се използват и за да имате успех, трябва да изберете подходящия помощник.

If you liked this article and you simply would like to receive more info regarding Tuber Albidum pico nicely visit the web site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *