LATEST NEWS

Трюфели в България: Цени, кучета и топ истории

img
Jul
24

260plus Famous Statue in Rome Complete Pack Нарежете целите черни трюфели на малки кубчета и ги добавете към картофената смес. А-качество пресни черни летни трюфели Tuber Aestivum vitt., включват трюфели с правилна форма, .. Търговията с различни сортове пресни трюфели, събрани от естествени находища и в стопанствата, се допуска до 10 дни след посочените периоди на зреене. Производителите на култивирани трюфели, ползващи собствени или наети терени за производство, са задължени да спазват периодите на зреене. Лектори на уебинара ще бъдат д-р Иван Калоянов, председател на НПО “Национален съюз на българските ловци на трюфели” и Тодор Тодоров, председател на НПО “Асоциация на производителите на култивирани трюфели в България”. В България има голямо бъдеще за култивирането на трюфели и изграждане на плантации, коментира пред БТА БТА Димитър Димитров, председател на Асоциация “Български трюфел”. Специалистите твърдят, че почвата в България е много подходяща за отглеждане на трюфели, а интересът сред стопаните е провокиран и от това, че могат да получат и европейска субсидия. Хората, които искат да събират трюфели, вече ще трябва да си вадят разрешително. Когато си донесете подземната гъба у дома, я подсушете с домакинска хартия и след това с нежна четка, без да наранявате повърхността ѝ, почистете полепналата пръст.

Остава да следите всеки ден или през ден дали трюфелът е пуснал естествена влага. Тези вещества били открити през 1975 година – те се наричат енкефалини и имат сходни с морфина аналгетични свойства и взаимодействат със същите рецептори. След това откритие специалистите започнали да търсят рецепторите, на които въздействат другите наркотични вещества, и през 1988 година открили такава двойка за тетрахидроканабинола. Според експерти от земеделското министерство оборотът от търговия с трюфели възлиза на около 150 млн евро на година. Според вносителите на законопроекта досегашната практика за вадене на трюфели чрез мотики, големи лопати и дори с рало, тотално унищожават естествените им находища занапред. Трюфели ще могат да се събират само с помощта на специално обучено куче, а копаенето ще става със специална лопатка, пише още в законопроекта. По-малко натежават на джоба на потребителя черните трюфели – зимният и летният са по-евтини, но може да се комбинират с култури, които носят допълнителни доходи. Най-ценни са черните и белите, а останалите сортове почти не се търсят на пазара. Счетоводителката щеше да я пуска по поща ли, по Еконт ли, но не я пуснала.

Ако не искате да правите топчета (и да се изцапате) направете рецептата в мързелив вариант. Оформете 20 броя топчета. Ако използвате цели зърна за рецептата – избройте 10 броя. Чашки за мъфини в по-голям размер също ще свършат работа. Така масата ще стегне и ще стане удобна за моделиране с ръце. Преместете в хладилник. Оставете масата там за да се охлади за 60 минути. Да предположим, че по някаква причина сте решили да се захванете с една доста доходоносна търговия. Но что еще более поразительно, так это то, что существует более 180 различных видов, которые растут в дикой природе по всему земному шару – и все они содержат псилоцибин. Но най-любимото дърво – дъб е. “, споделя пред Деси Банова-Плевнелиева Ернестина Шинова, която става на 60 години. АДВ. З.: Имате ли спомен на колко пъти сте получавали пари от фирмата и евентуално в какви размери са били тези средства, които сте получавали? Всеки трюфел има различен вкус, което се дължи на вида на корена му, по кое време расте и какви бактерии го обитават. Неговата успеваемост го прави идеален избор за намиране на трюфели.

Free photo flat lay vegan baked products arrangement Винаги мой избор за дълбок наситен шоколадов вкус – най-чистата форма на шоколад! За още по-дълбок какаов вкус и много хрупащ елемент използвам начупени какаови зърна. 3. След това сложете соса, трюфелната паста, сметаната и малко вода в тиган за говеждо месо, черен пипер, сол на вкус. Както при всяка сол, използвайте трюфелна сол умерено, тъй като естествено е с високо съдържание на натрий. Прибавете към разтопената шоколадова маса подсладителя, щипка сол и начупените ядки и зърна. Ако не разполагате с какаова маса – заменете я със шоколад с висок процент какао. Не, не става въпрос за нещо незаконно! Познати още като “Диамантите в кухнята”, белите трюфели заемат челно място в класациите за най-изискани и иновативни съставки в козметиката. Объркайте масата, все още ще бъде мека. Този изискан гурме специалитет включва емблемата на френската гастрономия, а черният трюфел от Перигор е наричан още „диамантът на кухнята”. Какво е Есенен трюфел и къде може да се намери? Тъй като съществува риск едрото прасе да изяде ценната находка, днес за тази цел се използват кучета – предимно дребни, пъргави породи, които минават специално обучение. Това предвижда проект на Закон за трюфелите, внесен в парламента от група депутати. У нас от природата се берат над 100 тона трюфели на година, но на българския пазар остават не повече от 5%. Най-скъпият сорт е Tuber-magnatum или бял трюфел, като цената му стига до 10 000 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *