LATEST NEWS

Имате ли страст към висококачествени трюфели?

img
Sep
04

Замразени Слайсове Черни … И с лов на трюфели. Да се впуснете в това приключение ви кани семейство Карлич, където вече трето поколение участва в лов за сушени трюфели и гъби. Да ви е сладко! Както и лятото, така и зимата кокосовото масло ще ви помогне да защитите кожата си от атмосферните въздействия. Предлагаме ви и 4 рецепти с трюфели от кухнята на Истрия. В Истрия присъждат и специална награда – Tartufo vero – за отлични постижения в гурме кухнята с трюфели. Гурме кухнята днес е немислима без Негово Величество трюфела. Преди това го качили без придружител в патрулка и го откарали. Натиск бил упражняван и върху нея, а днес имала намерение да разкаже за това пред медии в нарочна пресконференция. Гъбата се използва като подправка за различни ястия. Екип Марица, проверявайте с каква информация сте се снабдили! Операцията е започнала изненадващо рано тези сутрин и е продължила до следобед, но от институциите така и не оповестиха официална информация за случващото се.

Служителите на реда не му позволили да отиде на училище, бил иззет и лаптопът му не дали нан момчето възможност да се обади на адвокат. Уникалните гъби и дърветата се хранят едни от други през определени периоди от годината. Трюфелите растат спонтанно само под няколко вида дървета и то при строго определени почвени и климатични условия, а събирането им е изкуство и наподобява търсенето на съкровище. Трюфелите са спорообразуващите части на ядливи гъби от семейство Tuberaceae, които растат под земята, особено около корените на определен вид дърветата, в симбиоза с тях – топола, липа, дъб, върба, череша, габър, леска. Те растат под земята и единственият начин да бъдат извадени на светло е с помощта на безпогрешното обоняние на куче с извънредно чувствителен нос и специално обучено да разпознава специфичният им аромат. Те смятали, че подземните гъби се появяват, когато бог Юпитер хвърли светкавица върху дъбово дърво. Те бяха покълнали и след това фиданки бяха засадени в отделна дъбова горичка. При това подпрагово ниво потребителите чувстват потенциални позитивни ефекти върху когнитивните функции и настроението, свързани с микродозирането, сушени трюфели и гъби без да изпитват интензивни халюциногенни ефекти. Качественото и полезно кокосово масло трябва да е нерафинирано, студено пресовано, без оцветители и да не съдържа хидрогенирани мазнини и хексан.

Тази порода не е много взискателна. Хербицидите и продуктите за борба с вредителите не въвеждат: те ще увредят мицела.Единствената подходяща формулировка е амониев глуфозинат (неселективен контактен хербицид). „липсващи търговци”, които се използвали за създаването на фиктивен документооборот. Tuber Melanosporum е фин черен трюфел, който расте от януари до пролетта и се счита за най-добрият сред черните сортове, доста популярни в Истрия. Tuber Aestivum също е черен трюфел, който расте през цялата година. Трябваше да се намеся, за да повикат педагог-психолог, който да участва при работата с непълнолетно дете, твърди юристката и определя случилото се като полицейски произвол. Прасетата и дивите свине обичат трюфели и затова се използват за търсене на трюфели. Тук хората от векове се занимават със земеделие, винопроизводство и животновъдтсво. Действията по разследването продължават от разследващи полицаи. Всички суеверия и легенди, с които са обградени трюфелите стават обясними, като се вземат предвид ограничените места в които се намират, изключителните им вкусови качества, цената им, като на скъпоценности и се добави към това уникалният начин, по който се събират. Както бе споменато по-горе, трюфелите са гъбички, които расте в основата на дървета.

MM_Book_BK-A-01_2 Неговият мицел се утаява върху корените на иглолистни дървета – кедър, бор, въпреки че може да обгърне и кореновата система на дъб. И въпреки че сега има огромен избор от тях, домашните сладкиши са най -вкусните. А ние получаваме от борсата в Италия между 120-150 евро на кг. В гората край Мотовун на хърватския полуостров той е открил най-тежкия бял трюфел в света – 1.310 кг. А полуостров Истрия – хърватското бижу, съчетаващо изумрудено море, хилядолетна история и автентична култура – е един от районите в Европа, където растат трюфели с много високо качество. Трюфелите са били високо ценени още от римляните. Белият трюфел от Истрия съперничи със световноизвестните подземни гъби от италианските райони Алба и Пиемонт. Черен зимен трюфел /Tuber brumale Vitt./ – обикновено е закръглен ил със съвсем слаби издатини. Сварените алденте и изцедени истърски фужи добавете към соса на вече съвсем тих огън. Посолете пилешките медальони и ги поръсете с черен пипер, запържете ги в масло на тих огън като внимавате маслото да не загори. Разтопете маслото в тиган на тих огън като внимавате да не загори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *