LATEST NEWS

6 Изненадващи ползи за здравето на трюфели

img
Jul
22

Free photo fresh burger buns with sesame seeds arranged in two rows on rosy background. preparing fast food or homemade hamburger. food photography. unhealthy eating or diet. round soft brioches. selective focus Целта е да се премахне неяснотата дали ще има добив на гъби, трюфели и горски плодове, или няма да има вследствие на сняг, суша, студ, и други непредвидени условия. Според прокуратурата е възможно животните да са били използвани за откриването на трюфели. Според прокуратурата организатор на престъпната група е 47-годишен мъж от Пазарджик, собственик на заложна къща. Трябва да се потвърди и самоличността на лицата, които са обгорели”, казаха още от прокуратурата. От около 10-на години вече се знае, че дори по нашите географски ширини могат да бъдат намерени ценните трюфели, които по нищо не отстъпват на другите видове. По-ценните от злато гъби, за които доскоро нямаше категорични доказателства, че виреят у нас, са били открити от ловците на природното чудо и вече са превърнати в печеливш бизнес, пише “Труд”. Разпитаните като свидетели берачи на горски гъби, които не разпознават като вид – дали е мухоморка или манатарка, идея нямат, се оказват документално трюфели.

Широко разпространен вид в България и Европа. Редкият и най-цененият вид сред всички трюфели се крие на места със специфична почва и само от най-големите разбирачи успяват да го изровят. В Русия отглеждането на трюфели може да се практикува само в южните райони със сходни климатични условия. За да виреят, трюфелите трябва да растат в райони със специфични климатични условия, като например специфични температури през различните сезони, влажност и валежи. Те растат в симбиоза в корените на т.нар. Това съвместно съществуване на две растения се нарича симбиоза. Подписката с исканията на ловците на трюфели ще бъде изпратена до Министерския съвет и Народното събрание. Затова от Асоциацията са подготвили законопроект, който искат да бъде внесен в Народното събрание. За да направи деликатесът по-достъпен, от няколко месеца Димитър произвежда различни продукти, в които е включена и скъпата гъба. Гарантираме ви справедливо съотношение цена-качество и селекция от продукти, които ви подхождат. Дотогава очакват предложения от всички, които са интересуват от това. 1. Лютите чушки се почистват от семената, нарязват се на ситно. За това алармират от новоучредената в Русе Асоциация на ловците на трюфели. Изложението “Дестинация Варна” има за цел да срещне представители на различни сектори от туристическия бранш и да им даде възможност в различни дискусии да търсят решения на проблемите, които ги засягат.

Доказано е, че съдържат феромони, които засягат частта от мозъка, отговорна за емоционалния и чувствен фон на човека. Тотален крах, ще има кучета за трюфели, които ще се разхождат по улиците”, заяви ловецът на трюфели от Разград Пламен Пенев. Само специално обучени кучета могат да ги открият. Събирачите на трюфели и гъби предлагат заплащането на осигуровките, таксите и данъка да става до 15-o число на месеца, в който се извършва добивът, а не в предходния. От асоциацията обясниха, че събирането на трюфели става само с обучено за целта куче, за което първоначалната инвестиция е 2 хиляди лева. Мнозина смятат пудела за необичаен избор, когато става въпрос за търсене на трюфели, но не се заблуждавайте, това куче е много повече от просто красив домашен любимец, който да разхождате. Електрическа каишка за дресиране на куче. Окръжна прокуратура в Перник е образувала досъдебно производство за палеж, от който е последвала смърт, съобщиха на брифинг от държавното обвинение. Цената на едро за гъби варира от 500 до 2000 щатски долара за 1 кг. Цената на замразени черни и бели трюфелия летен трюфел стига до 70 лева. Лешниците с мицел са на цена 24 лева, дъбът е 18 лв., а липата – 13 лева. Изкупната цена на лешниците и на трюфелите е висока.

В страната ни има и пазар за трюфели, изкупната цена е 60 лв. У нас обаче няма закона уредба за събирането на трюфели. Имайте предвид, че това изследване е проведено с помощта на силно концентрирани трюфел екстракти. По своите неправилни сферични форми гъбите силно наподобяват бучки кал. У нас ресторантите, които включват гъбите в менютата си, са малко. За тази цел то се храни от малко с храната, която има този аромат. Мартин Великов и партньорът му са инвестирали над 2 500 евро, за да засадят 120 фиданки лешници на площ от декар и половина. В момента плащаме таксите от предходния месец за следващия, а ние не знаем изобщо дали ще има какво да берем тогава”, допълни още той. Те очакват да си възвърнат инвестициите още през първата година. Мартин и колегата му очакват още с първата реколта от лешници да си възвърнат разходите. Казва, че тази година страната ни заема едно от челните места в износа на кулинарния деликатес. Оказа се, че България е страната на трюфелите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *